Rangkuman penyertaan Datuk Fauzi Shaari sertai PAS

|

BLOG AJIJOI: SAH! Datuk Fauzi Shaari menyertai PASBATU KURAU (20.05.12): Segala gembar-gembur yang mengatakan bahawa seorang bekas pegawai tertinggi Polis DiRaja Malaysia (PDRM) bakal menyertai PAS telah terjawab hari ini.

Datuk Fauzi Shaari, mantan Pengarah Siasatan Jenayah PDRM telah dengan rasminya menyertai PAS apabila menyerahkan borang keahlian beliau kepada Presiden Parti Islam SeMalaysia (PAS), Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang dihadapan hadirin yang melebihi 5000 orang di Padang Taman Kota Wira, Ulu Sepetang dekat sini.

Turut bersama di dalam majlis itu adalah Timbalan Presiden Pas, Haji Mohamad Sabu, Pesuruhjaya Pas Perak Ustaz Haji Abu Bakar Hussian, Pengerusi PKR Perak Dr Muhammad Nur Manuty serta pimpinan Pakatan Rakyat Perak yang lain.
Di dalam ucapan sulungnya di pentas PAS, Datuk Fauzi menyatakan hasratnya menyertai PAS adalah kerana PAS adalah satu-satunya parti yang benar-benar dilihat memperjuangkan Islam di Malaysia ini, apatah lagi di dalam perlembagaannya juga tercatat untuk memperjuangkan Islam.0 comments: