UPDATE Pelajar Malaysia dirogol di Mesir! Sikap PM & DPM dikesali

|

update: 30/1/2011 - 23:24 GMT +8

Asssalamualaikum..

ini adalah update utk situasi pelajar malaysia di mesir ketika krisis ini:

1. laluan ke airport dipenuhi dgn roadblock yg dibina oleh pihak samseng dalam usaha untuk merompak dan membayakan rakyat awam

2. keselamatan pelajar kita terancam, orang awam sudah berbalas tembakan

3. rumah2 sudah dimasuki dan dirompak oleh golongan samseng (area samanoudi, mansurah)

4. kerajaan malaysia (Muhyidin Yasin) menolak untuk menghantar bantuan kecemasan bagi mengeluarkan rakyat negara kita di mesir


5. talian internet dan telefon bimbit masing2 masih lagi terputus terhad (limited connectivity)

6. berita mengatakan ada pelajar malaysia di Iskandariah dirogol (dalam proses utk mensahihkan berita)

sumber: Suffian Sani, dilaporkan oleh: Azizi Al Fahri [ fakulti perubatan universiti mansurah mesir)

p/s: nyawa dan keselamatan rakyat malaysia di mesir terancam, mari kita sama2 menyuarakan perkara ini kepada pihak kerajaan agar kerajaan mengambil tindakan yang sewajarnya, sama2 kita berdoa agar semua nyawa dan keselamatan mereka di mesir di bawah jaminan Allah S.W.T

update 01:40am 31/1/2011 (Isnin) GMT +8

assalamualaikum..

maklumat dari masyarakat setempat (orang Arab)..

mereka memberikan amaran bahwa sekiranya Husni Mubarak tidak turun dalam tempoh 4 hari dari skrg, mereka akan melancarakan peperangan all out (civil war), mereka menasihatkan agar rakyat asing especially pelajar malaysia meninggalkan mesir dalam tempoh 4 hari ini..

setelah dihitung..tempoh ini akan berakhir rabu depan (2/2/2011).. time is running out..

sumber: Suffian Sani (terkandas di Mansurah), dilaporkan oleh: Azizi Al Fahri (baru tiba di KLIA)


pengesahan maklumat sebelum ini berkenaan kes rogol:

1. seorang pelajar perempuan malaysia di iskandariah telah dirogol, maklumat diperoleh dari "Ummi Medic Mesir"..

sama2 kita terus berusaha dan berdoa utk rakyat kita disana khusunya dan seluruh umat Islam dan manusia amnya..

kepada sesiapa yg ada update, info, boleh pass pada saya di Facebook: Azizi Al Fahri, atau terus sebagai komen di sini..

seandainya tidak mahu nama disiarkan, highlight "anonymous" dalam private message anda kepada saya di Facebook..

Allah..bantulah kami !
Allahumma 'ajjil bil qiyam ad daulatil Khilafah !


Najib pulak sibuk di Abu Dhabi ketika pelajar kita menderita di Mesir, bukannya jauh pun kalau nak menbantu...

(Serius) Krisis sebenar darurat di Mesir, sebarkan kepada semua

|

Entri khidmat masyarakat dari blog JomPHP

cairo mesir
Ketepikan sekejap perbincangan mengenai IT di JomPHP, kerana ada isu penting dan serius yang ingin disampaikan. Kalau anda bukan duduk di bawah batu, pasti ada terdengar berita mengenai revolusi rakyat Mesir menentang kerajaan pimpinan Hosni Mubarak.

Ketahuilah bahawa keadaan di sana adalah lebih teruk daripada jangkaan anda. Kalau anda baca akhbar harian dan tengok tv mainstream anda tak tahu apa yang berlaku secara terperinci. Asyik2 isu fasha sandha yang tak habis-habis lagi. PM kita pula sibuk dengan DUN Tenang dan spam email rakyat dengan ucapan CNY.

Kalau anda membaca post ini, harap boleh sebarkan di facebook,  twitterblog, tumblr masing2. Kalau boleh biar satu Malaysia tahu sebab ianya sangat penting. Ini melibatkan keselamatan, maruah, nyawa dan masa depan lebih 6000 pelajar Malaysia di sana. Kita harap dengan tersebarnya maklumat pihak kerajaan dapat melakukan tindakan yang sewajarnya.
edit: angka sebenar jumlah pelajar Malaysia di sana tidak diketahui, tapi ada sumber memaklumkan terdapat 11,000 rakyat Malaysia tinggal di seluruh Mesir.

Ringkasan : Rusuhan dan darurat di Mesir adalah berpunca daripada revolusi rakyat menentang kerajaan pimpinan Hosni Mubarak. Revolusi ini diinspirasikan daripada revolusi tunisia baru-baru ini dan dijangka banyak negara timur tengah akan turut menurut jejak langkah rakyat Tunisia dan Mesir untuk ber-demo.

Hosni Mubarak ialah diktator yang memerintah Mesir selama 30 tahun, dan mungkin anda tidak tahu Hosni Mubarak adalah pemerintah kejam, perampas harta rakyat dan juga sekutu US dan juga menyokong Israel. Media Malaysia kurang melaporkan berita mengenai ini dan ramai yang tidak tahu, ingat Mesir…bunyi Arab tu semua aman…semua baik-baik ke? Dah jadi riot baru kecoh satu dunia.

1. Huru-hara dan rusuhan di hampir semua tempat di Mesir
huru hara di mesir
Rusuhan berlaku merata-rata tempat, orang awam bertempur dengan polis dan tentera…ramai terkorban, ramai cedera parah. Orang yang tak bersalah pun boleh jadi mangsa tanpa sedar.

2. Internet, Komunikasi Telefon Bimbit disekat

Dah beberapa hari sejak kerajaan Mesir menyekat Internet dan komunikasi telefon bimbit serta servis blackberry. Menyukarkan orang ramai untuk berhubung.

Ramai ibu bapa di Malaysia risau keadaan anak mereka di Mesir yang gagal dihubungi dan tidak tahu keadaan terkini isu di sana.

3. 5000 banduan terlepas dari penjara

Antara kes “prison break” terbesar setakat ini…5000 banduan telah terlepas dari penjara. 5000 tu jumlah yang sangat ramai, dan agak-agak apa banduan yang dah lama kena penjara akan buat bila dah terlepas? Dengar2 banduan pula spesies ganas2 yang terlepas.

Tak mungkin mereka insaf…yang pasti keganasan meningkat dan ramai menghadapi ancaman teruk.

4. Pelajar Malaysia dirogol, dirompak

Dengar berita ada pelajar Malaysia di Mesir yang telah menjadi mangsa rogol dan rompak. Rumah yang didiami mereka dicerobohi dan mereka tinggal dalam ketakutan.


Ini bukan perkara main-main kerana melibatkan maruah dan nyawa rakyat kita sendiri. Minta pihak kerajaan Malaysia memandang serius perkara ini, sebab kalau ikutkan coverage di akhbar dan tv sekarang memang langsung tak dipandang serius.


5. Darurat, krisis tempat tinggal dan makanan
Tahu tak apa masalah besar bila darurat berlaku? Ramai akan menghadapi masalah tempat tinggal sebab macam dinyatakan di atas, kena ceroboh, kena bakar dll. Nak makan pun susah, kedai mana yang berani buka time kecoh-kecoh macam nie.



Lagi parah bila ada kemalangan, luka-luka dan terkena penyakit. Silap-silap dari sakit ringan-ringan boleh maut sebab tak dapat rawatan sebetulnya.

6. Airport, Balai Polis, Kereta diserang, dibakar
airport di bakar
Lapangan terbang diceroboh dan di serang, dan segala urusan penerbangan banyak yang terpaksa di batalkan atas sebab keselamatan. Yang selamat hanya mereka yang ada pesawat peribadi.

Balai-balai polis dan kereta serta kenderaan di jalanraya banyak yang dibakar oleh perusuh. Terdapat juga insiden pihak tentera melanggar perusuh dengan kereta.

7. Bloggers seluruh Malaysia, take note!
Sebarkan maklumat berikut; dan minta kerajaan Malaysia memberi priority sebaik mungkin untuk isu ini.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
 Twitter DyyaDizarch
BlogNadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia

8. Sebar-sebarkan berita mengenai ini
Mintak tolong sebar berita ini di facebook, twitter, yahoo messenger, email dll. Nak copy paste tak bagi kredit pun tak kisah kali ini, yang penting kita nak maklumat ini tersebar.


9. Bacaan berguna

Bagi yang tak tahu menahu mengenai isu ini boleh baca beberapa link berikut:
Sudah-sudah baca gosip artis Fasha Sandha dll, lupakan mereka seketika untuk memandang serius isu ini.

Yang ada Astro pun boleh tengok siaran Al-Jazeera. Sekian, entri khidmat masyarakat dari kami di JomPHP.

2 orang makcik UMNO masih berkempen di hari mengundi!

|

Selak makcik.. ramai mahu tengok ni...

Dah jumpa pengundi kita.. senarai kat tangan ko tu ada x kat rumah ni?

Apa yang sedang dilakukan oleh orang tua ini sehinggakan ketika orang keluar mengundi, masih ada yang sedang berkempen bagi pihak UMNO/BN. Makcik-makcik ini telah diperkudakan sehinggakan menyelak kain ketika menggegar rumah pengundi.

Bukan itu sahaja, cuba perhatikan apa yang dibawa oleh makcik-makcik yang boleh dikatakan cuba mencari pengundi. Senarai ditangan itulah di mana makcik-makcik ini mencari pengundi sehingga terkantoi masuk rumah milik media yang sedang buat liputan.

Inilah kerja-kerja UMNO/BN yang terdesak sangat sehinggakan masa untuk berkempen adalah sekitar jam 12.00 tengah malam tadi tetapi jam 12.00 tengah hari pada hari mengundi iaitu 30 Januari 2011 masih berkempen untuk bagi pihak UMNO/BN.

Puteri UMNO dikatakan tidak keluar sebagai peraih undi kerana telah mendapat bayaran lumayan pada malam tadi. Hanya makcik-makcik tua sahaja yang berkempen dan meraih undi bagi UMNO/BN.

Sehingga kini yang keluar mengundi setakat jam 1.00 tengah hari adalah 8167 atau 55.36%. Hujan masih lagi membasahi bumi Tenang dikala ada yang telah dipindahkan akibat banjir.

Pertolongan Allah dari langit buat Normala Sudirman

|

Oleh Syed Mu’az Syed Putra January 30, 2011

LABIS, 30 Jan — Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata peluang Barisan Nasional (BN) untuk menang besar dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang hari ini akan terjejas sekiranya peratusan keluar mengundi rendah ekoran cuaca hujan lebat.

Timbalan Perdana Menteri itu bagaimanapun yakin BN yang meletakkan Mohd Azahar Ibrahim sebagai calon akan tetap memenangi pilihan raya kecil itu.

“Kalau peratusan (keluar) mengundi rendah ia boleh jejaskan harapan terutama BN untuk raih sokongan besar.

“Kemenangan itu Insya-Allah, harap seberapa banyak pengundi akan keluar kerana ia akan tentukan majoriti kita.

“SPR (Suruhanjaya Pilihan Raya) juga telah keluarkan arahan kepada pihak berkuasa untuk membawa keluar pengundi (yang terjejas) banjir, jangan bimbang masih ada peluang untuk keluar,” katanya pada sidang media di sini.

Beliau menjelaskan hujan lebat yang berlaku sejak awal pagi tadi akan menjejaskan kelancaran proses pilihan raya bagi memilih wakil rakyat baru di kawasan itu.

BN meletakkan Mohd Azahar, bekas Penolong Pentadbir Tanah Daerah Kecil Rengit manakala PAS-Pakatan Rakyat menurunkan Normala Sudirman, Ketua Muslimat PAS Labis.

“Peratusan mengundi boleh menjejaskan kelancaran, faktor-faktor ini boleh beri kesan.

“Menurut maklumat yang saya terima, pengundi yang sudah keluar hampir 40 peratus . . . boleh tahan walaupun hujan lebat.

“Ada kesedaran pengundi, walau apa pun terjadi mereka tetap keluar mengundi. Kalau yang sokong BN akan tetap keluar,” kata Muhyiddin.

Mengulas kejadian hujan lebat dan banjir yang berlaku di beberapa tempat di DUN Tenang, Menteri Pelajaran itu berkata langkah keselamatan akan diambil untuk membantu penduduk.

“Agar luar biasa, hujan lebat dan banjir. Saya juga saksikan beberapa kampung berpindah dan mereka adalah pengundi.

“Saya juga ada menerima maklumat ada beberapa kawasan yang terputus hubungan, SPR dan pihak berkuasa juga terlibat untuk membantu,” katanya.

Hujan lebat yang berlaku sejak pagi tadi menyebabkan seramai 14,753 menghadapi kesukaran untuk menjalankan tanggungjawab mereka.

Tinjauan The Malaysian Insider mendapati beberapa kawasan petempatan penduduk dinaiki air, malah jalan keluar dilalui penduduk juga tidak dapat digunakan.

Banjir vs projek mee segera UMNO di Tenang, HANCUR!

|


Askar juga sertai rakyat Mesir yg berdemo, GAME OVER!

|


An Egyptian army officer salutes protesters from atop an army armoured personnel carrier in Tahrir square in Cairo January 29, 2011. Egyptian President Hosni Mubarak refused on Saturday to bow to demands that he resign after ordering troops and tanks into cities in an attempt to quell an explosion of street protests against his 30-year rule.
An Egyptian army officer salutes protesters from atop an army armoured personnel carrier in Tahrir square in Cairo January 29, 2011. Egyptian President Hosni Mubarak refused on Saturday to bow to demands that he resign after ordering troops and tanks into cities in an attempt to quell an explosion of street protests against his 30-year rule.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  Protestors chant as they stand on an army tank in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of  President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed 32 lives and left more than a thousand injured.
CAIRO, EGYPT – JANUARY 29: Protestors chant as they stand on an army tank in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed 32 lives and left more than a thousand injured.
An army officer who joined anti-government protester tears up a picture of Egyptian President Hosni Mubarak, downtown Cairo, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011.
An army officer who joined anti-government protester tears up a picture of Egyptian President Hosni Mubarak, downtown Cairo, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011.
An anti-government protester tears a picture of Egyptian President Hosni Mubarak, during a mass demonstration in central Cairo, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011.
An army officer who joined anti-government protester tears up a picture of Egyptian President Hosni Mubarak, downtown Cairo, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  Protestors carry an army captain on their shoulders after he tore up a poster of Egyptian President Hosni Mubarak in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far according to health officials have claimed at least 45 lives and left more than a two-thousand injured. The cabinet has formally resigned, but protesters are seeking a regime change with the resignation of Mubarak. Whilst the Army has deployed tanks and Armoured Personnel Carriers (APCs) to the streets there has been little implementation of them, and soldiers have interacted peacefully with passing marchers. The government has installed a curfew, blockaded access to the Giza pyramids with tanks and APC's and taken measures to secure museums from looters.
CAIRO, EGYPT – JANUARY 29: Protestors carry an army captain on their shoulders after he tore up a poster of Egyptian President Hosni Mubarak in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far according to health officials have claimed at least 45 lives and left more than a two-thousand injured.
Demonstrators carry an army officer who joined them in Tahrir square during their protest in Cairo January 29, 2011. Egyptian President Hosni Mubarak refused on Saturday to bow to demands that he resign after ordering troops and tanks into cities in an attempt to quell an explosion of street protests against his 30-year rule.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  Protestors chant as they ride on an army tank transporter in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of  President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed 32 lives and left more than a thousand injured.
Demonstrators celebrate atop an army tank in Tahrir square during protests in Cairo January 29, 2011. Egyptian President Hosni Mubarak refused on Saturday to bow to demands that he resign after ordering troops and tanks into cities in an attempt to quell an explosion of street protests against his 30-year rule.
Demonstrators celebrate atop an army tank in Tahrir square during protests in Cairo January 29, 2011. Egyptian President Hosni Mubarak refused on Saturday to bow to demands that he resign after ordering troops and tanks into cities in an attempt to quell an explosion of street protests against his 30-year rule.
The building of the ruling National Democratic party burns after it was set ablaze by protesters on Friday night in Cairo January 29, 2011. Egyptian President Hosni Mubarak refused on Saturday to bow to demands that he resign after ordering troops and tanks into cities in an attempt to quell an explosion of street protests against his 30-year rule.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  Protestors stand on army tanks in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed at least 38 lives and left more than a two-thousand injured. The cabinet has formally resigned, but protesters are seeking a regime change with the resignation of Mubarak. Whilst the Army has deployed tanks and Armoured Personnel Carriers (APCs) to the streets there has been little implementation of them, and soldiers have interacted peacefully with passing marchers. The government has installed a curfew, blockaded access to the Giza pyramids with tanks and APC's and taken measures to secure museums from looters.
CAIRO, EGYPT – JANUARY 29: Protestors stand with a soldier as he waves an Egyptian flag on an army tank in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed at least 38 lives and left more than a two-thousand injured. The cabinet has formally resigned, but protesters are seeking a regime change with the resignation of Mubarak. Whilst the Army has deployed tanks and Armoured Personnel Carriers (APCs) to the streets there has been little implementation of them, and soldiers have interacted peacefully with passing marchers. The government has installed a curfew, blockaded access to the Giza pyramids with tanks and APC’s and taken measures to secure museums from looters.CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  Protestors stand with a soldier as he waves an Egyptian flag on an army tank in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed at least 38 lives and left more than a two-thousand injured. The cabinet has formally resigned, but protesters are seeking a regime change with the resignation of Mubarak. Whilst the Army has deployed tanks and Armoured Personnel Carriers (APCs) to the streets there has been little implementation of them, and soldiers have interacted peacefully with passing marchers. The government has installed a curfew, blockaded access to the Giza pyramids with tanks and APC's and taken measures to secure museums from looters.
Protesters shout anti-goverment slogans during a demonstration in Cairo January 29, 2011. Thousands of angry Egyptians rallied in central Cairo on Saturday to demand that President Hosni Mubarak resign, dismissing his offer of dialogue and calling on troops to come over to their side.
Reuters Pictures 33 minutes ago
An Egyptian anti-government protester gestures in front of a burning police station near the pyramids, in Giza, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011. The pyramids on the outskirts of Cairo - Egypt's premiere tourist site - were closed by the military to tourists.
An Egyptian anti-government protester gestures in front of a burning police station near the pyramids, in Giza, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011. The pyramids on the outskirts of Cairo – Egypt’s premiere tourist site – were closed by the military to tourists.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  An Egyptian man carries a sign during a demonstration against President Hosni Mubarek in al-Tahir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed at least 38 lives and left more than a two-thousand injured. The cabinet has formally resigned, but protesters are seeking a regime change with the resignation of Mubarak. Whilst the Army has deployed tanks and Armoured Personnel Carriers (APCs) to the streets there has been little implementation of them, and soldiers have interacted peacefully with passing marchers. The government has installed a curfew, blockaded access to the Giza pyramids with tanks and APC's and taken measures to secure museums from looters.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  An Egyptian man carries a child and a sign during a demonstration against President Hosni Mubarek in al-Tahir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed at least 38 lives and left more than a two-thousand injured. The cabinet has formally resigned, but protesters are seeking a regime change with the resignation of Mubarak. Whilst the Army has deployed tanks and Armoured Personnel Carriers (APCs) to the streets there has been little implementation of them, and soldiers have interacted peacefully with passing marchers. The government has installed a curfew, blockaded access to the Giza pyramids with tanks and APC's and taken measures to secure museums from looters.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  Army tanks guard a road leading to Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of  President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed 32 lives and left more than a thousand injured.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  Army tanks guard a road leading to Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of  President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed 32 lives and left more than a thousand injured.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29:  Protestors chant as they stand on an army tank in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed 32 lives and left more than a thousand injured.
CAIRO, EGYPT – JANUARY 29: Protestors chant as they stand on an army tank in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed 32 lives and left more than a thousand injured.

Masa kamu sudah tamat wahai Hosni Mubarak (boneka Israel)

|


Selepas Runtuhnya Beberapa berhala besar di sekitar Kaherah akibat dari kebangkitan Rakyat  Mesir tidak mustahil beberapa hari lagi akan runtuh pula kerajaan Berhala Hosni Mubarak..
Egyptian demonstrators demanding the ouster of President Hosni Mubarak carry the body of a dead comrade wrapped in the Egyptian flag past Egyptian army tanks during his funeral in Cairo on January 29, 2011.
CAIRO, EGYPT - JANUARY 29: Protestors ride an armoured personnel carrier towards the Nile on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far according to health officials have claimed at least 45 lives and left more than a two-thousand injured. The cabinet has formally resigned, but protesters are seeking a regime change with the resignation of Mubarak. Whilst the Army has deployed tanks and Armoured Personnel Carriers (APCs) to the streets there has been little implementation of them, and soldiers have interacted peacefully with passing marchers. The government has installed a curfew, blockaded access to the Giza pyramids with tanks and APC's and taken measures to secure museums from looters.
Egyptian anti-government protesters pray in front of an Egyptian army tank during a protest in Tahrir square in Cairo, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011.
Egyptian demonstrators demanding the ouster of President Hosni Mubarak gather around Egyptian army tanks deployed in Cairo on January 29, 2011.
Egyptian demonstrators demanding the ouster of President Hosni Mubarak shouts slogans on top of Egyptian army tanks in Cairo on January 29, 2011.
Egyptian demonstrators demanding the ouster of President Hosni Mubarak shouts slogans on top of Egyptian army Armoured Personnel Carriers (APC) in Cairo on January 29, 2011. Graffiti reads: ' Down With Mubarak'AFP PHOTO/MOHAMMED ABED.
Smoke billows from a building adjacent to the Egyptian museum in the central Tahrir square in Cairo on January 29, 2011 as thousands of anti-regime demonstrators continue to pour onto Cairo's streets, demanding President Hosni Mubarak stand down the day after the veteran leader ordered the army to tackle the deadly protests.
A protester reaches out as a soldier holds a child during a demonstration in Cairo January 29, 2011. Thousands of angry Egyptians rallied in central Cairo on Saturday to demand that President Hosni Mubarak resign, dismissing his offer of dialogue and calling on troops to come over to their side.
A protester reaches out as a soldier holds a child during a demonstration in Cairo January 29, 2011. Thousands of angry Egyptians rallied in central Cairo on Saturday to demand that Egypt's President Hosni Mubarak resign, dismissing his offer of dialogue and calling on troops to come over to their side.
Egyptian anti-government protesters pray in front of an Egyptian army tank during a protest in Tahrir square in Cairo, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011.
An anti-government protester holds a sign reading "Game Over" in Tahrir square in downtown Cairo, Egypt, Saturday, Jan. 29, 2011. Thousands of anti-government protesters returned to Cairo's central Tahrir Square, chanting slogans against Egyptian President Hosni Mubarak and demanding his departure.
People demonstrate in support of the Egyptian people's protests against the regime of President Hosni Mubarak in front of the White House in Washington on January 29, 2011. The embattled Mubarak tapped Egypt's military intelligence chief as his first-ever vice president and named a new premier as a mass revolt against his autocratic rule raged into a fifth day. Fresh riots in several cities left three protesters dead in Cairo and three police in the Sinai town of Rafah, bringing to at least 51 the number of people killed nationwide since the angry protests first erupted on January 25.
People demonstrate in support of the Egyptian people's protests against the regime of President Hosni Mubarak in front of the Egyptian embassy in Washington on January 29, 2011. The embattled Mubarak tapped Egypt's military intelligence chief as his first-ever vice president and named a new premier as a mass revolt against his autocratic rule raged into a fifth day. Fresh riots in several cities left three protesters dead in Cairo and three police in the Sinai town of Rafah, bringing to at least 51 the number of people killed nationwide since the angry protests first erupted on January 25.
People protest at a rally against Egypt's President Hosni Mubarak outside the United Nations building in New York January 29, 2011. The United States told Mubarak on Saturday it was not enough to simply "reshuffle the deck" with a shake-up of his government and pressed him to make good on his promise of genuine reform.