Ambik kau UMNO, aku persetankan kebodohan kamu UPDATE

|

~ KOMEN: Silalah dengar sidang media DSAI sampai habis dan berfikirlah secara waras. Tapi kalau hati dah busuk memang takde harapan la...


~ KOMEN: Nak tau apa kebodohan media UMNO, lain yg dinyatakan lain pulak yg ditulis. Tak caya baca berita keluaran UTUSAN MELOYA dan BERNAMA di bawah.

29/09/2011 3:34am

KUALA LUMPUR 29 Sept. — Majlis Pimpinan Pakatan (MPP) pembangkang tidak akan melaksanakan hukum hudud seperti yang dicadangkan Pas kerana ia tidak menepati dasar bersama, Perlembagaan Persekutuan dan agenda Buku Jingga.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata pakatan pembangkang menghormati pendirian Pas dalam hal itu tetapi pada masa yang sama menerima perbezaan pendirian DAP yang menentang pelaksanaannya.

“Kita tak boleh nafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pendirian tetapi kita terikat dengan dasar bersama dan Perlembagaan Persekutuan,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat pakatan pembangkang selama tiga jam di sini malam tadi.

Turut hadir Penasihat DAP, Lim Kit Siang, Pengerusi DAP, Karpal Singh, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Ketika ditanya sama ada isu hudud akan terus diketepikan pada masa akan datang, Anwar yang juga Penasihat PKR berkata, gabungan itu tidak ada masalah untuk membincangkan tentangnya kerana berpegang pada prinsip demokrasi dan kebebasan bersuara. — Bernama

~ NOTA TAMBAHAN 1: UMNO parti perjuangan bangsa yg keliru. Sila baca di bawah:


LIGHT exchanges over the origins of Malay and whether Umno vice-president Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, who is of Turkish descent, could be regarded as Malay, had the delegates in stitches yesterday.

Fellow vice-president Datuk Seri Shafie Apdal had the floor in stitches earlier when he said that party president Datuk Seri Najib Tun Razak didn’t include the Turks when defining the Malays in the country during his presidential address.

Hishammuddin said that even Shafie, whom he called “the pirate of Semporna”, had eloquently presented his speech in Malay, complete with poetry. Shafie is of Bajau descent.
Hishammuddin took the joke further by labeling Umno vice-president Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi as Jawa Bagan Datuk, Malacca chief minister Datuk Seri Ali Rustam as Bengali Malay, Perak Mentri Besar Datuk Dr Zambri Abdul Kadir as mamak Malay, Datuk Seri Musa Aman as Malay-Pakistan-Dusun. To this, a delegate retorted he is a three-in-one Malay.

Putra Umno chief Datuk Azeez Abd Rahim was not left out.

“I have checked (with the National Registration Department) and the JPN director-general told me that Azeez’s (ethnic) status is unknown,” Hishammuddin said.

Umno deputy president Tan Sri Muhyiddin Yassin also touched on a person’s roots.

“People ask me what am I. My late father was a Bugis and my late mother was a Javanese. I am a Malay,” he said.

Najib, in his winding-up speech, declared that the man of Turkish descent and the guy with “unknown status” are also Malays.

“We are all Malays. We must be united,” he said to loud applause from the floor.

On Thursday, Najib had given a long list of creeds and ethnic groups ranging from Bajau to Pakistanis, Arabs and Indian Muslims who were regarded as part of the Malay root.

~ NOTA TAMBAHAN 2: Dalam UMNO sikap mengampu dan bangga diri adalah perkara wajib

29/09/2011 11:53am

SINTOK 29 Sept. - Malaysia bertuah kerana mempunyai pemimpin berwawasan dan berpandangan jauh serta peka dengan keperluan rakyat dan telah berjaya mengurus negara dengan baik, kata Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Tun Dr. Mahathir.

Katanya, ciri-ciri dan sikap yang dimiliki pemimpin negara juga menyebabkan Malaysia dihormati.

Berucap merasmikan pesta konvokesyen ke-24 Universiti Utara Malaysia (UUM) di sini malam tadi, beliau berkata, rakyat harus bersyukur kerana pemimpin-pimpinan ini juga mampu mengurus ekonomi negara dengan sangat baik sehingga Malaysia mencapai tahap kemakmuran yang memberangsangkan.

"Sebab itu kita masih perlukan pemimpin yang boleh mengurus, bukan pemimpin yang hanya pandai berceramah. Ceramah baik tetapi masalah tidak boleh selesai dan kerja tidak berjalan sekiranya asyik berceramah.

"Kadang-kadang kita pergi dengar ceramah untuk tenangkan jiwa tapi yang dapat ialah caci maki dan kata-mengata,” kata Mukhriz yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah. - Bernama

5 comments:

PenganutPAS said...

Jika dilihat secara logik, pakatan haram sepatutnya telah berjaya mencapai kata putus dalam mesyuarat semalam dan keputusannya sepatutnya memihak kepada Nik Aziz untuk MELAKSANAKAN hudud di Kelantan kerana Anwar selaku penasihat PKR sokong Hudud, PAS semestinya sokong Hudud cuma DAP saja yang menentang...Jika dibuat secara undian confirm Hudud menang... 2-1..

Tetapi apakan daya... Anwar terpaksa memihak kepada DAP kerana survival politiknya untuk menjadi Perdana Menteri terletak di tangan DAP iaitu undi cina...maka terpaksalah Anwar tunduk kepada desakan Lim Kit Siang dan juga Karpal supaya membatalkan hajat Nik Aziz....

Maka tinggallah enekmen jenayah syariah kelantan serta enekmen hudud dan qisas terengganu dalam rostum pentas ceramah . Fassiq dan muunafiq .....

silver said...

bodohnya kamu. berapa upah kamu dapat, ketua-ketua kamu kaya raya tapi kamu?

PenganutPAS said...

ini bukan soal bodoh ker tidak .bukan soal pemimpin kaya atau miskin .ini soal samaada kita patut berMUFARAQAH ataupun tidak ??

silver said...

soalan itu tidak cerdik. anda sendiri tahu jawapannya

tobek said...

DRAMA PRU JE SMUA NI