UPDATE Pelajar Malaysia dirogol di Mesir! Sikap PM & DPM dikesali

|

update: 30/1/2011 - 23:24 GMT +8

Asssalamualaikum..

ini adalah update utk situasi pelajar malaysia di mesir ketika krisis ini:

1. laluan ke airport dipenuhi dgn roadblock yg dibina oleh pihak samseng dalam usaha untuk merompak dan membayakan rakyat awam

2. keselamatan pelajar kita terancam, orang awam sudah berbalas tembakan

3. rumah2 sudah dimasuki dan dirompak oleh golongan samseng (area samanoudi, mansurah)

4. kerajaan malaysia (Muhyidin Yasin) menolak untuk menghantar bantuan kecemasan bagi mengeluarkan rakyat negara kita di mesir


5. talian internet dan telefon bimbit masing2 masih lagi terputus terhad (limited connectivity)

6. berita mengatakan ada pelajar malaysia di Iskandariah dirogol (dalam proses utk mensahihkan berita)

sumber: Suffian Sani, dilaporkan oleh: Azizi Al Fahri [ fakulti perubatan universiti mansurah mesir)

p/s: nyawa dan keselamatan rakyat malaysia di mesir terancam, mari kita sama2 menyuarakan perkara ini kepada pihak kerajaan agar kerajaan mengambil tindakan yang sewajarnya, sama2 kita berdoa agar semua nyawa dan keselamatan mereka di mesir di bawah jaminan Allah S.W.T

update 01:40am 31/1/2011 (Isnin) GMT +8

assalamualaikum..

maklumat dari masyarakat setempat (orang Arab)..

mereka memberikan amaran bahwa sekiranya Husni Mubarak tidak turun dalam tempoh 4 hari dari skrg, mereka akan melancarakan peperangan all out (civil war), mereka menasihatkan agar rakyat asing especially pelajar malaysia meninggalkan mesir dalam tempoh 4 hari ini..

setelah dihitung..tempoh ini akan berakhir rabu depan (2/2/2011).. time is running out..

sumber: Suffian Sani (terkandas di Mansurah), dilaporkan oleh: Azizi Al Fahri (baru tiba di KLIA)


pengesahan maklumat sebelum ini berkenaan kes rogol:

1. seorang pelajar perempuan malaysia di iskandariah telah dirogol, maklumat diperoleh dari "Ummi Medic Mesir"..

sama2 kita terus berusaha dan berdoa utk rakyat kita disana khusunya dan seluruh umat Islam dan manusia amnya..

kepada sesiapa yg ada update, info, boleh pass pada saya di Facebook: Azizi Al Fahri, atau terus sebagai komen di sini..

seandainya tidak mahu nama disiarkan, highlight "anonymous" dalam private message anda kepada saya di Facebook..

Allah..bantulah kami !
Allahumma 'ajjil bil qiyam ad daulatil Khilafah !


Najib pulak sibuk di Abu Dhabi ketika pelajar kita menderita di Mesir, bukannya jauh pun kalau nak menbantu...

5 comments:

azman kamarul said...

Jangan diharap kepada puak-puak bacul ni.....kalau pasal nak cari komisen bolehlah harap.

Zolkharnain Abidin said...

Pohon disenaraikan http://sauhdibongkar.blogspot.com/ dalam bloglist tuan.

SSC Intake 34 said...

dari 'ummi medic mesir' - http://www.medicmesir.com/2011/02/makluman-dari-ummi-di-cairo-1hb-feb.html

nagagua said...

korang buatlah fitnah .kena rogol lah kena pukullah. orang dah tolong lagi banyak bunyi.bawak 2 lah bersyukur pikirlah sikit.kau ingat senang ke nak pindahkan 14000 orang .cuba kau pindah kambing 14000 ekor dari kandang a kendang b berapa jam ambik masa. bodoh punya blogger pengikutnya pun sama bodoh.

Aishah said...

tidak ebrtimbang rasa..mulut yg tak tahu bersuara dan hati tak tahu ihsan...! melampau.kalau tak tahu nak tolong baik diam saja.