Bantuan diperlukan utk adik Hairuman (18SG gambar ngeri!)

|

Assalamualaikum...

Aku sekadar ingin berkongsi penderitaan yang dialami oleh insan malang ni. Diharapkan agar ada di antara pembaca/bloggers yang bersimpati dan sudi membantu menghulurkan sumbangan. Hari ni hari dia, hari kita belum pasti apa yang bakal terjadi. Semoga adik ini sabar dan tabah dalam menghadapi segala dugaan dari Allah ini..

Aku tempekkan apa yang telah di-tag oleh kawan aku kat fb.. Sebar-sebarkanlah sambil menderma..

Diambil dari forum.

"Salam sejahtera, Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik Hairuman dengan anda semua. Untuk makluman anda adik Hairuman merupakan anak yatim piatu. Dia sudah kehilangan ibu bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi. Hairuman merupakan anak keempat daripada 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.

Kini hanya kakak Hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan tidak seberaapa iaitu dengan menolong suaminya menjual air buah. Sebelum ini Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa memungut kelapa sawit. Adik Hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi yg tiba2 terjatuh dan menimpa adik Hairuman. Badan adik Hairuman 50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos perubatan. Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak mendapat sebarang jawapan...Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong adik Hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik Hairuman .Marilah sama-sama kita membantu adik Hairuman setakat terdaya. Disini saya sertakan bukti mengenai adik Hairuman.




Di sini saya sertakan nombor telefon kakak Hairuman iaitu:
018-3807867 - Maryuni Bt Miskon.

No akaun: 162030632448 Maybank

Alamat: No 28, Jalan Desa Mawar 2/11,
Seksyen 2. Taman Desa Mawar,
45500 Tanjong Karang, Selangor.


Aku kata: Hulurkan tangan, ringankan beban. Jangan jadikan kenaikan harga barang sebagai alasan untuk melarikan diri dari menderma. Dermalah dengan seikhlas-ikhlasnya. Insyaallah, Allah akan membalas setiap sen yang kita sumbangkan itu... ARTIKEL ASAL: TOLONGLAH BANTU ADIK INI...

4 comments:

Nasron Aljauhari said...

MINTA MAAF TUAN, AKAUN NI NAMPAKNYA ADA PROBLEM. SAYA DAH CUBA TRANSFER TAPI KENA REJECT.


New 3rd Party Account Transfer - Step 3 of 3

Confirmation status
Amount: RMXXXX CENSORED
Status: Unsuccessful - Account is not authorised. Reject code: [0076]
Reference number: 1460810265
Transaction date: 16 Jan 2011
Transaction time: 08:04:03
From Account XXXXXXXXX CENSORED
To 3rd Party Account Number: 162030632448
Account Holder Name: MARYUNI BINTI MISKON
Recipient email: XXXXXX CENSORED
Effective date: Today
Description of transaction: Maryuni Bt Miskon - Derma Musibah

silver said...

ana dah utarakan masalah ini di blog berkenaan. nanti kalau ada feedback ana akan inform anta. tq

~ Kak Azz ~ said...

Salam...

Sy dh tanya pd kawan yg tag sy tu.. Dia kata sebelum ni boleh je nak transfer.. Mungkin pihak bank terkejut agaknya sbb tetiba je bnyk transfer yg masuk kt akaun tu...

Apa kata cuba call kakak budak tu bertanyakan lebih lanjut pasal ni..

Terima kasih ya atas perhatian saudara/saudari semua...

silver said...

tq Kak Azz!