Monyet Kubu Gajah buat kelakar di sidang DUN Perak

|

raja ahmad zainuddin raja omar
Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin (BN-Kubu Gajah) dalam perbahasannya memberitahu dewan bahawa antara punca pelabur kini "takut" melabur ke Perak adalah disebabkan oleh gelagat pembangkang yang keterlaluan.

"Ada pelabur takut datang ke Perak kerana takut perangai pembangkang... persidangan ini disiarkan secara langsung dalam internet, eloklah semua boleh lihat sendiri perangai pembangkang," katanya.

4 comments:

YeLLOWgReen said...

sokong 100% memang gelagat yg tak elok docontohi, ader peluang mengutarakan nasib dan masalah rakyat digunakan untuk berceramah dan isi ceramahnye pulak asyik2 benda yg sama....masalah rakyat 1 pun tak dibawa kesian nasib penduduk dun Pasir Panjang...

Err said...

Dimana-mana sekali dalam dunia pelabur tak ada masalah nak melabur walaupun kerajaan silih berganti. Yang jadi masalah pada pelabur apabila berlaku unsur-unsur penyalahan kuasa seperti rampasan kuasa dengan melibatkan istana, rasuah tak terkawal, kehakiman yang korap. Ini penyebab pelabur tak nak datang.

karate said...

betul tu...

Alkafaza said...

Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga).- Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim.