Mufti Kondang Kondi masih nak pertahan Zambry Mamak

|

http://3.bp.blogspot.com/_7LRRAnobHq0/TN-rhZsshTI/AAAAAAAAOTg/ybvyhDp1_h4/s1600/harussani%2Bancak%2Bbh.jpg

Blogger Ajijoi kata:

Perbuatan Zambry mengancak tiang seri rumah dan dimulai dengan upacara menepung tawar pada mulanya dikatakan sebagai perbuatan khurafat oleh Tan Sri Harussani Zakaria, Mufti Perak. Kenyataan beliau boleh diikuti didalam akhbar Sinar Harian 7 November 2010 (gambar atas).

Tetapi, pada 10 November 2010 pula, Berita Harian menyiarkan kenyataan baru Harussani yang mengatakan bahawa perbuatan Zambry itu tidak syirik dan khurafat.

Mengapa seorang yang bertaraf Mufti boleh mengeluarkan kenyataan yang berbeza? Bukankah ini mengelirukan umat Islam yang selama ini telah diajarkan bahawa segala perbuatan yang memohon pertolongan selain daripada Allah Taala adalah syirik dan sesat?

Ramai yang berasa kesal dengan kenyataan dolak dalik Mufti Perak kerana ianya hanya akan menambah kekeliruan dikalangan umat Islam dinegara kita.

Diharapkan agar Mufti Perak dapat menyatakan ketegasan beliau terhadap sebarang perbuatan khurafat dikalangan umat Islam negara ini sepertimana ketegasan beliau terhadap isu murtad suatu masa dahulu.

1 comments:

UNTUK KITA RENUNGKAN said...

Salam Tuan

Suruh dia jawab sendiri depan Allah nanti.

Cakap pun tak guna