Komen pengunjung tentang status halal Victoria Station

|

Yong said...

Yong pun tak suka orang pertikai hak Melayu. Sama gak kot orang Melayu pertikai hak rakyat bukan Melayu di Negeri yang dulu namanya Tanah Melayu, tapi UMNO dah tukar kepada Malaya (ikut kepala otak British).

Cuma Yong muskil, makanan kat Victoria Station tu halal ke? Kot tak halal, orang Melayu yang beragama Islam haram makan kat situ. Perlembagaan persekutuan jelas menyebut Melayu tu golongan yang beragama Islam dan mengamalkan adat2 Melayu, yang tiangnya datang dari Islam.

Makan dan minum benda2 yang haram di sisi Islam boleh ditafsirkan sama dengan ingkar dalam hal2 berkaitan amalan adat2 Melayu, kerana orang Melayu mesti patuh kepada Islam berdasarkan Perlembagaan Malaysia!

Gambar melayu makan di Victoria Station, Taipan, USJ

http://4.bp.blogspot.com/_BThDqHn0iCU/SqRnSn87MlI/AAAAAAAACEE/O3irn8wbxr4/s400/abg+bufday+Victoria+Station.jpg
BAWAH NI AMBIK DARI BLOG MANA TAH, baca la apa yg blogger tu tulis


Buku menu dia..buruuuk benorlaa...cam 50 tahun tak berganti...hahahaha....dah memang itu trade mark diaorang kan...


We all makan kat dalam gerabak tuh....cam dalam ketapi...Aqilah kata...`omes...omes....' Thomas la tuh...

Ha sudah...mama tak tahu apa nak order...yang mama tahu...mama nak makan steak sajork..menda lain seme menu dia pelik-pelik....papa jekla layan menu tuh...


Aqilah very2 la de baik sangat tau.... cam dia tahu je kat situ orang tak de jerit2...yerla....ramai couple2 kaya je kot dinner kat situ...hiks...


Paaa...mama tak tahu nak order apa aar....menu dia pelik2.... budak waiter yang ambik order tuh... cakap pun pelat-pelat omputih...padahal melayu....encem lak tuh....tak de la nak snap gambar dia... seganla mama kan...


Hish...camana muka mama jadi pucat lesi gini...padahal dah make-up....kamera hphone ni...dah rosak gamaknye ni....hahaha...salahkan handphone...tak patut tul...


Ha...tul la...tak tahu naper...jadi pucat gitu...


Ni sampai dulu...act..sebelum air...diorag kasi roti n butter dulu....emm sedap gak roti dia...kebetulan papa orderkan aqilah mushroom soup...so cecah je ngan mushroom soup tuh...


Daaah...tu dia...dah sampai dah....ya allah ...lembut ya rabbi daging dia....tak pernah mama makan steak daging selembut daging ni tau....tapi biasala makan steak mama cepat muak...so berselang seli minum fresh oren tuh...


Papa punya...Fish n chip....sedapnye u all...memang sedap.....lain macam rasanya....


Sedap.....mama layan steak...papa layan Aqilah...gegegege...


Tengok ni...budak baik makan kat Victoria station



MELAYU KALAU NAK ADA KELAS MAKAN KAT VICTORIA STATION LA... TAK MAIN LA MAKAN TOM YAM

Today's abah's birthday so the whole family went out for dinner. Birthday boy blanja.hehe~
We went to Victoria Station, adik and ira gave abah their hand-made cards.

abah and zharrieq

from us, hope u like it =p


this one is more than enough for two ok haha~


makan makan makan


happy birthday

Then we went home, totally kekenyangan.haha~

BAWAH NI PLAK MELAYU BERPOSING DI SETARBAK YAHUDI
http://x61.xanga.com/31bf542369232250006685/z198387536.jpg

1 comments:

kEruL said...

salam...kalau psl daging yang jadik isu alhamdulillah xde masalah sbb daging import di malaysia adalah dikawal oleh jakim (maksudnya semua halal...). yang menjadi isu di victria station adlah penggunaan bahan2 dlm masakn atau pun penggunaan arak. sebb ada info yg beritahu, vs adalah menjual arak sebagai salah satu menu minumannya...wallahualam