Mat Indera ketuai serangan ketika polis Bukit Kepong main judi

|

MAT INDERA KETUAI SERANGAN KE ATAS BALAI POLIS BUKIT KEPUNG

Tahukah anda orang yang mengetuai serangan ke atas Balai Polis British di Bukit Kepong ialah seorang melayu. Namun untuk mencetuskan perasaan marah orang melayu Zionis British telah mengatakan bahawa orang cina komunis yang menyerang balai polis tersebut.

Cerita temberang ini terus di panjangkan lagi oleh pemerintah hari ini dan terus di propagandakan dengan filem jins Samsudin "Bukit Kepong"

Muhammad Indera atau Mat Indra (tengah) dengan anggota seramai kira-kira 200 orang telah mengetuai serangan ke atas Balai Polis Bukit Kepong yang hanya mempunyai 25 orang pada pukul 4.15 pagi 23 Februari 1950


Cerita temberang filem “Bukit Kepong..”

Cerita temberang ini terus dipanjangkan lagi oleh pemerintah hari ini dan terus di propagandakan dengan filem Jins Samsudin “Bukit Kepong”..Baca cerita sepenuhnya disini..

Tulisan Wasiat Pejuang mengenai cerita seorang Melayu yang sebenarnya mengetuai serangan terhadap Balai Polis Bukit Kepong didalam tahun 1950 mengingatkan kembali kunjungan saya ke Bukit Kepong suatu ketika dahulu.

Pengambaraan filem arahan Jins Samsudin tersebut sedang dilakukan ketika itu. Saya sempat bertanya kepada seorang orang tua penduduk disitu mengenai sejarah serangan tersebut.

Orang tua tersebut juga menyalahkan pihak Komunis kerana menyerang Balai Polis itu tetapi yang menariknya beliau juga turut menceritakan Balai Polis itu diserang ketika anggota-anggota polis yang bertugas di situ sedang ayik bermain judi.

KAITAN JUDI DENGAN UMNO

4 comments:

MymassaVoice said...

masya-Allah...dah takde isu puak2 bewak hamPAS nih! abih orang2 islam yang syahid mempertahankan negara disumpah seranahnya dgn fitnah! ko dah lahir ke masa tu BABI??? kalo betul mamat melayu yang lead serangan tu, dah tentula dia tali barut komunis sial DAP yang ko dok sekongkol skrg nih!!!BODOH bangsat la puak hamPAS penjilat tegar jubo nuar aljuburi dgn puki eli nih! cuba gi bgtau org bukit kepong dgn family polis yang syahid apa yang ko tulis kat blog bodo ko nih sendiri. ade telor? nak gi palestin antar bantuan pun kecut!!!

Tinta Hitam said...

Polis berkenaan adalah polis British.Bekerja utk British.Tiada kene mengene dengan orang melayu.Polis polis ini kan menghala muncing senjata kepada orang melayu jika disuruh oleh British.

Hany British yg mengagungkan mereka sebagia pahlawan bangsa dna diikuti secara membuta tuli oleh UMNO

karate said...

polis dan askar yg mandi telanjang tu mana boleh mati syahid bodoh hoi! aku tau la sebab aku masuk wataniah. kalau rajin kau pegi la masjid, tengok berapa ramai anggota polis yg pergi solat. kau ni pun sama je mcm polis tu, entah2 anak polis kot kah! kah! kah! ni aku tulis dlm blog ni supaya semua mangkuk hayun yg setaraf mcm ko la dapat baca

Yong said...

Ape2pun Yong tak akan sokong kominis. Ape yang demer ingin capai tak boleh menjustifikasi ape yang demer buat. Same macam ameno jugak.

Tapi tak patut kutuk anak2 atau cucu2 demer disebabkan perbuatan datuk dan nenek yang dah salah. Yang salah je kita hukum.