YB Mahfuz: Saya tetap akan kaitkan Umno dan APCO

|

Saya tetap akan kaitkan Umno dan APCO
Saya akan tetap membangkitkan kaitan antara kerajaan pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Umno dan APCO Worldwide demi kepentingan masa hadapan negara ini.

"Pada tahun 2000, bersama-sama Naib Ketua Pemuda PAS ketika Itu Salahuddin Ayub dan Haji Jalaluddin Abdul Manaf, saya memilih menjalani hukuman penjara di Penjara Kajang daripada membayar denda setelah mahkamah menyifatkan kami bersalah kerana menyertai perhimpunan pada tahun 1997 kerana membantah kehadiran pasukan kriket Israel menyertai satu kejohanan antarabangsa di negara ini.

"Sikap lunak kerajaan terhadap Israel itu kami bantah kerana kini ia ternyata semakin parah kini berikutan tindakan kerajaan hari ini yang mengIsraelkan jentera-jenteranya yang bermula dalam bidang komunikasi dengan pengambilan APCO Worldwide dan kewujudan dua bekas pegawai tentera Israel untuk membina sistem komunikasi Polis Diraja Malaysia (PDRM),"

PAS,sentiasa konsisten dalam penentangannya terhadap kewujudan entiti haram Israel di wilayah Palestin yang dijajah.

"Apa yang berlaku kini bukan lagi setakat kedatangan pasukan kriket sahaja, tetapi lebih berbahaya lagi dengan pengambilan APCO yang didominasi petualang-petualang Zionis untuk memberikan nasihat strategik kepada Perdana Menteri dan kerajaan Malaysia.

"Untuk membolehkan ia memberikan nasihat strategik, sudah tentu APCO memerlukan maklumat-maklumat yang strategik. Perkara ini sangat berbahaya kepada negara ini.

"Oleh sebab itulah saya tetap meletakkan Perdana Menteri sebagai orang yang bertanggungjawab membahayakan negara ini melalui persekongkolannya dengan APCO,"

Saya juga ingin menegaskan bahawa saya tidak akan menghentikan apa yang telah dilakukan jauh lagi menarik balik kenyataannya di Dewan Rakyat semalam.

"Ada yang meminta saya menarik balik apa yang saya nyatakan dalam Dewan Rakyat semalam tetapi saya tetap tidak akan menarik balik kata-kata Umno APCO, APCO Umno itu,"

Sebagai pendukung perjuangan PAS untuk melaksanakan ajaran Islam,saya tetap akan menentang Zionisme dan percubaan untuk membahayakan negara ini dengan Zionisasi seperti yang dilakukan oleh kerajaan Najib.

0 comments: