Lelaki terakhir UMNO bersuara lagi! Best giler...

|

Artikel dari blog Tukar Tiub: BAKAL PERDANA MENTERI BERSUARA LAGI


NIZAR MASIH MB YANG SAH : KU LI - selangorkini

(Selangor Kini Online) - Veteran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah menegaskan Datuk Seri Ir Haji Mohammad Nizar Jamaluddin masih lagi menjadi Menteri Besar Perak sehinggalah beliau meletakkan jawatan atas kerelaannya sendiri, atau disingkirkan melalui usul undi tidak percaya pada persidangan Dewan Undangan Negeri.

“Usul pada Dun sahaja yang boleh menyingkirkan Nizar daripada jawatan itu, selain itu tak kiralah berapa banyak majlis angkat sumpah, lompat-melompat, sidang akhbar dan perisytiharan, atau apa jua iklan, paparan, sogokan atau tindakan dibuat ke atas persoalan ini tidak terpakai,” katanya dalam satu kenyataan akhbar hari ini.

“Perlembagaan tiada memperuntukkan kuasa untuk menyingkirkan Nizar dengan apa cara sekalipun, termasuk petisyen atau arahan daripada sesiapa juapun.”

Beliau juga berkata, sebuah kerajaan yang sah daripada segi perlembagaan adalah yang diberi mandat oleh rakyat dan hanya mandat itu yang menentukannya. Mandat rakyat kerana kerajaan yang ditubuhkan adalah berasaskan perlembagaan, yang mana ia dipilih melalui pilihan raya yang adil dan saksama.

KAH KAH KAH...

woit.... INI KU LI YANG CAKAP... kah kah kah...

kah kah kah... PENING KEPALA GEROMBOLAN... kah kah kah..

woit...NAK BUAT MACAM MANA.... kah kah kah...

kah kah kah.... SEMUA HORMAT PADA KU LI.... kah kah kah...

0 comments: