Lembu punya susu, polis dapat nama. Polis HAMPEH!

|

'Kami yang tangkap suspek bunuh mak sedara Rosmah Mansor'


PENGUASA Unit Kawalan Kebersihan dan Penjaja DBKL, Mahad Ahmad (kanan) menunjukkan alat semburan lada dan besi baton yang digunakan bagi menangkap suspek pembunuhan di Kuala Lumpur semalam.

KERATAN Kosmo! semalam.


KUALA LUMPUR - Siapa berjasa dan siapa yang dapat nama? Kes penangkapan seorang lelaki yang dipercayai terlibat dalam pembunuhan di Gemencheh, Negeri Sembilan pada 5 Januari lalu menimbul rasa kecewa anggota Unit Kawalan Kebersihan dan Penjaja, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) semalam.

Jurucakap unit tersebut, Sarjan Abdul Rashid Zairuki, 52, berkata, lelaki tersebut sebenarnya berjaya ditahan hasil tindakan pantas mereka yang sedang meronda di kawasan Masjid Jamek dengan berpakaian preman.

"Ketika terserempak dengan suspek itu, dia sudahpun menyerang seorang anggota polis bantuan dengan sebilah pisau menyebabkan kami mengejarnya sejauh 200 meter.

"Dia begitu agresif hinggakan memaksa kami menggunakan cecair pemedih mata dan besi baton sebelum berjaya menahannya dan serahkan kepada polis peronda," luahnya kepada Kosmo! di sini semalam.

0 comments: