Apakah tindakan Zulkifli Noordin ni akibat dendam kepada PAS?

|

Anwar mahu menabalkan hero baru Umno
Seorang pegawai Pejabat Agung PAS pernah mengambil Presiden PAS ketika itu, Almarhum Ustaz Fadzil Noor, untuk di bawa ke Pejabat Agung PAS. Sebaik ke lorong masuk pejabat tersebut yang ketika itu di Taman Melewar, Ustaz Fadzil bertanya mengapa begitu ramai orang di pejabat itu.

Pegawai itu memberitahu ada sidang media Ustaz Taib Azamuuddin mengenai kes Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Zulkilfi Noordin pun ada," kata pegawai itu.

Apabila mendengar nama Zulkifli, Almarhum terus bingkas: "Patah balik! Patah balik!"

Mereka kemudiannya pergi minum di kedai makan Haji Anuar Hasan dekat Pejabat Agung PAS itu. Kerana agak lama menanti, Ustaz Fadzil mengarahkan pegawai tersebut memastikan Zulkifli sudah tidak ada.

Apabila Zulkifli itu tidak ada, barulah Almarhum pergi ke pejabat itu.

Saya tidak suka menceritakan perkara seperti itu. Tetapi, hari ini terpaksa lagi untuk panduan anak-anak muda PAS yang membaca blog ini.

Menjelang pilihan raya umum 2004 pula, Majlis Syura Ulama PAS menolak Zulkilfi Noordin dan seorang lagi sebagai calon PAS dalam pilihan raya itu. Yang lain, semua diterima untuk dijadikan calon pilihan raya.

PKR kutip dia.

Hari ini, dalam berita Malaysian Insider bertajuk "Zul Noordin faces PKR disciplinary action", Malaysian Insider melaporkan parti pimpinan Anwar (PKR's de jure leader) itu mahu menjadikan Zulkifli sebagai hero baru Umno.

Tahniah PKR! Tahniah Anwar!

0 comments: