PDRM was actually making sexual harrassment, if you know what i mean

|

From article Dijamu 'seperti makanan anjing', dakwa Teresa:

... beliau dijamu “seperti makanan anjing” - dua butir telur rebus, timun dan kuah dua kali sehari pada waktu makan tengah hari dan makan malam.

Ng Yen Yen must act on this issue or else she must resign!

My masterpiece will answer it all:
2 telur timun Photobucket

Anwar mesti teruskan serangan ke atas UMNO di bulan Ramadhan

|

attack
Kenapa aku rasa begitu, jawapannya kerana di bulan Ramadhan kekuatan musuh Islam berada di TAHAP MINIMA. Tak percaya? Sila baca artikel di bawah!

BAITULMAQDIS 21 Sept. – Perdana Menteri Israel, Ehud Olmert mengumumkan peletakan jawatan dalam satu mesyuarat Kabinet hari ini, namun ketidakpastian politik yang menyelubungi Israel mungkin terus berlanjutan selama beberapa bulan.

Keadaan ini mengancam rundingan damai dengan Palestin tajaan Amerika Syarikat (AS) yang dilancarkan semula November lalu bertujuan menamatkan konflik selama berdekad-dekad di wilayah itu, pada awal tahun depan.

Dalam ucapan yang disiarkan secara langsung, Olmert menyatakan bahawa apa yang dilakukannya adalah “sesuatu yang patut dilakukan menurut pentadbiran yang baik.”

Tidak dipastikan bila Olmert akan menyerahkan surat peletakan jawatan kepada Presiden Shimon Peres, namun selepas berbuat demikian beliau akan menjadi pemangku Perdana Menteri sehingga kerajaan baru dibentuk atau pilihan raya umum diadakan. - Agensi

Don't resign Pak Lah, just board a plane to Alaska and never return!

|

This song is for you:

Pak Lah in trouble! No support from UMNO MBs except Ali Rustam

|

anjing UMNO

Malacca Chief Minister and Umno vice-president Datuk Seri Mohd Ali Rustam described the switch in the portfolio as a good move to smoothen the transfer of power in 2010.

"The finance portfolio, traditionally, is held by the prime minister," he said.

Click --> BN leaders hail Abdullah - Najib portfolio swap for the rest of the news.

Reckless & Irresponsible PM Must Prove Simple Majority In Parliament

|

Photobucket

Cara mudah kesan orang berbohong

|

pegang hidung tanda bohong

Bila Beruk Tak Mau Mengaku Salah

|

warkah

Siapakah yang bersalah?

Abdullah menyifatkan ketua pembangkang itu sebagai "satu ancaman kepada ekonomi negara, bahkan kemungkinan keselamatan".

Ini sudah cukup untuk memberi alasan kepada pihak pihak kuasa untuk menggunakan ISA terhadap Anwar dan membolehkan beliau ditahan tanpa bicara.

Sementara itu, Bernama memetik perdana menteri berkata tindak tanduk Anwar selama ini bukan sahaja menjejaskan kestabilan politik tetapi juga kestabilan ekonomi.

Mengapakah masalah pentadbiran dan pengurusan kewangan negara disalahkan kepada Ketua pembangkang. Jarang kita mendengar cerita dalan alasan sedimikian yang berlaku di negara lain.

Bukankah kelemahan pentadbiran adalah datang dari kerajaan yang memerintah. Kalaupun ada pembangkang yang menyebarkan dakyah dan sebagainya kepada kerajaan mustahil ia menjadi batu penghalang sekiranya kerajaan itu betul-betul kuat.

Seperti serangan bertubi-tubi dari sepasukan bolasepak amatur kepada sepasukan bolasepak yang bertaraf juara dunia tentunya dapat dipatahkan dengan mudah . Demikianlah Kerajaan yang ada sekarang segalanya dipihaknya, dan apalah Anwar hingga dikaitkan dengan ancaman yang begitu besar.

Melainkan inilah usaha untuk menutup kelemahan diri sendiri dan mugkinkah ini alasan untuk mengISAkan Anwar?

Malaysia Day Celebration

|

Part 1


Part 2


Part 3


Part 4


Janji Anwar
Ramai orang tanya saya boleh ke Anwar tunaikan janji dia membentuk Kerajaan 16 Sept ini. Ternyata ramai yang skeptikal.

Saya nak bawak satu citer kat ngkorang. 2-3 hari sebelum penamaan calon PRU12, Anwar dok sembang dgn kami. Dia arahkan saya bertanding ke Kulim Bandar Bharu. Saya kata pegi ke situ kira kamikaze jer Bos..nak lawan Be End dgn segala machinery dan kemudahan yang depa ada. Saya pulak dibekalkan hanya RM5,000, poster 500 & bendera 100. Memang nak kena sembelih aje lah dgn Be End, tambah pulak Kulim BB kubu kuat Ameno.

Tapi Anwar kate hangpa jgn risau, takat ari ni (iaitu Feb 2008) kita dapat 48% sokongan. So insyallah boleh menang. Saya dan kawan-kawan yang lain dok angkat kening very skeptikal. Tapi ternyata apa yang Anwar janji berlaku. Gelombang kebangkitan rakyat begitu hebat sehingga menjadi tsunami politik yang tidak pernah dilihat.

Begitu juga masa pilihanraya kecil Permatang Pauh..kami semua skeptikal Anwar boleh dapat majoriti besar, walaupun kami yakin dia akan menang. Anwar bagitau kami dia akan dapat lebih 15,000 majoriti. Kami dok angkat kening macam mana nak dapat macam tu punya majoriti dengan tuduhan sodominya, sumpah Sepol nya, serangan Ezam & the Gang dan lain-lain lagi. Tapi ternyata janji Anwar berlaku..malahan kami dapat lebih majoriti yang dijangka!

Kini tinggal janji Anwar untuk bentuk kerajaan 16 Sept..hanya tinggal 15 hari je lagi. Ramai yang skeptikal.

Tapi saya nak bagitahu you all semua..don't be surprised if Anwar can pull it thru'..just wait & see..adios

Mesej Terakhir Untuk Fack Lah

|

warkah

untuk fack lah

Malaysia Bukan Negara Demokrasi Bakal Berdepan PBB

|

Dibangkitkan di Sidang PBB

Ketiga mereka yang ditahan di bawah ISA semalam ialah blogger Raja Petra Kamaruddin; ahli Parlimen DAP, Teresa Kok dan wartawan Sin Chew Daily, Tan Hoon Cheng.

Tiga buah akhbar - akhbar berbahasa Cina, Sin Chew Daily; akhbar berbahasa Inggeris, The Sun dan akhbar rasmi PKR, Suara Keadilan - turut diberi surat tunjuk sebab berhubung laporan mereka mengenai perkembangan politik semasa.

“Amerika Syarikat amat mempercayai bahawa kebebasan akhbar dan kebebasan bersuara menjadi asas dalam demokrasi,” kata pegawai itu lagi.

Badan-badan hak asasi manusia turut mengecam penahanan mereka, dengan mengatakan ia merupakan satu penyalahgunaan kuasa oleh kerajaan Abdullah.

Amnesty International mahu Amerika Syarikat menimbang untuk membangkitkan kes tersebut dalam persidangan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) sekarang, di mana terdapat satu forum khas yang meneliti keadaan hak asasi manusia di negara-negara anggota PBB, kata Pengarahnya bagi Asia Pasifik, T Kumar.

Kataya, kerajaan mesti membebaskan kesemua tahanan ISA dan tidak menggunakan undang-undang tersebut sebagai alat untuk mengekalkan kuasa politik.

Human Rights Watch dari Amerika pula berkata, tindakan Malaysia itu akan memburukkan reputasinya jika mereka yang ditahan itu tidak dibebaskan.

“Nampaknya kerajaan Malaysia merasakan ia hanya boleh mengekalkan kuasa dengan memenjarakan wartawan dan ahli-ahli politik pembangkang,” kata Timbalan Pengarahnya bagi Asia, Elaine Pearson.

“Taktik seumpama itu tidak ada tempat dalam demokrasi moden,” tambahnya.


gila babi

This guy is really a CLOWN! Lepas ni boleh ganti Maidin

|

I nak you know!



Jika anda diberi 2 pilihan, mana satu yang anda pilih?

|

Apakah anda memilih ini?
harapan baru

Atau anda masih mahu buang masa hantar surat kepada yang ini?
warkah

Lawak Punggung

|

SO NOW...

|

WILL
CHEDET
MIGRATE?

THAT IS THE QUESTION.

Lagu Sial Biro Tata Negara: Anak Kecil Main Api (Perkauman)

|



Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi di pijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa diantara kita
Cinta lenyap diarus zaman

Indahnya bumi kita
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Kitakan merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutup lah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal Kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayukan gagah di nusantara!